topsportcentrum

Accommodaties

Groot of klein, voor elk evenement en elke bijeenkomst heeft Topsportcentrum Rotterdam de juiste voorzieningen, met een optimale aanvulling vanuit de horeca.

Vier sporthallen zijn te huur voor ondermeer grote sportevenementen, wedstrijden, trainingen, bedrijventoernooien, sportonderwijs, sportclinics of gewoon een uurtje recreatief sporten. Het is echter ook mogelijk om een hal in te richten als beurshal, informatiemarkt of hospitalityruimte. Voor grote evenementen en wedstrijden beschikt Topsporthal 1 over een Regie- en een Perskamer.

De congres- en horecaruimten lenen zich uitstekend voor vergaderingen, workshops, ontvangsten, netwerkbijeenkomsten of exposities. Zakelijke bijeenkomsten krijgen extra cachet in combinatie met een bezoek aan een sportevenement. Topsportcentrum Rotterdam heeft daarvoor aantrekkelijke arrangementen.

Binnen heel Topsportcentrum Rotterdam is voor het publiek gratis draadloos internet beschikbaar. Voor organisaties van evenementen adviseren wij echter een vaste verbinding aan te vragen. De snelheid die glasvezel biedt, maakt het voor u mogelijk te kunnen streamen e.d. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van het tv-monitorensysteem dat op meerdere plaatsen in het gebouw aanwezig is. U bestuurt dit zelf tijdens evenementen en informeert het publiek over bijvoorbeeld het dagschema, de bijbehorende uitslagen etc. TV-Informatiesysteem (pdf)

Op de voorgevel van het pand hangt een groot LED scherm. Enkele dagen voorafgaand aan het evenement wordt hierop de naam en de datum van uw evenement geplaatst. Zo weet het publiek wat er plaatsvindt in Topsportcentrum Rotterdam. LED Scherm Hoofdingang (pdf)

Zodra u de entreehal betreedt, bevindt zich een grote informatiebalie met kassafuncties; zo kunt tijdens het evenement uw gasten van informatie voorzien en entreebewijzen of programmaboekjes verkopen.

Voor uw en onze veiligheid zijn er in het gehele Topsportcentrum camera’s. Zo proberen wij iedereen een zo veilig mogelijk verblijf te bieden.

Uw interesse voor een accommodatie kunt u kenbaar maken via het digitale Verhuurformulier. Op werkdagen krijgt u binnen 24 uur een reactie.

Uiteraard kunt u ook direct contact met ons opnemen. Wij nodigen u met alle plezier uit voor een rondleiding en denken creatief mee over een passende invulling van uw evenement of bijeenkomst.

Topsporthal 1

Het indrukwekkende decor voor grote (internationale) topsportevenementen, -wedstrijden en -trainingen. De hal bevindt zich op de begane grond en kan ruim 2.400 toeschouwers herbergen. Uiteraard voldoet de hal aan alle kwaliteitseisen die NOC*NSF aan een categorie A-topsportaccommodatie stelt.

» Volledige beschrijving

afbeelding Topsporthal 1

Topsporthal 2

Geschikt voor (top)sportwedstrijden en –trainingen, met een tribunecapaciteit voor 1.000 toeschouwers. De hal bevindt zich op de tweede verdieping en is voorzien van een zwevende Pulastic sportvloer. Uiteraard voldoet de hal aan alle kwaliteitseisen die NOC*NSF aan een categorie A-topsportaccommodatie stelt.

» Volledige beschrijving

afbeelding Topsporthal 2

Breedtesporthal 1

Volledig toegerust voor alle mogelijke breedtesportactiviteiten, maar ook geschikt om bij grote evenementen in te richten als trainingsruimte, hospitalityruimte, beurshal of informatiemarkt. De hal bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via de grote entreehal en de lift.

» Volledige beschrijving

afbeelding Breedtesporthal 1

Breedtesporthal 2

Op de vijfde verdieping bevindt zich Breedtesporthal 2. De hal is speciaal ingericht voor de opleiding Sport & Bewegen van het Albeda Collega, die de hal overdag in gebruik heeft. In de weekenden en avonduren is deze ruimte beschikbaar voor verhuur.

» Volledige beschrijving

afbeelding Breedtesporthal 2

Regiekamer

Op de eerste verdieping bevindt zich de Regiekamer, die uitzicht biedt over Topsporthal 1. De ruimte is voorzien van een centrale omroep-/muziekinstallatie en maakt gebruik van glasvezel waardoor snelheid en omvang van het zenden van beelden en teksten vrijwel geen beperkingen heeft. De Regiekamer wordt ook vaak gebruikt als organisatiekantoor en daarom staan er een bureau en een vergadertafel met stoelen. De Regiekamer is voorzien van een raam dat open kan ten behoeve van televisieopnames.

» Volledige beschrijving

afbeelding Regiekamer

Perskamer

Op de begane grond, onder de B-tribune van Topsporthal 1, bevindt zich de Perskamer. Deze ruimte is te huur om de pers tijdens (sport)evenementen een werkplek te bieden. De pers kan gebruik maken van de faciliteiten in deze ruimte. Topsportcentrum Rotterdam maakt gebruik van glasvezel en adviseert de organisatie gebruik te maken van vaste lijnen ten behoeve van streaming en tv-opnames (max. 8 MB).

» Volledige beschrijving

afbeelding Perskamer

Dojo/danszaal

Op de eerste verdieping bevindt zich een Dojo voor zelfverdedigingsporten zoals judo, jiu-jitsu, karate en aikido. De ruimte is voorzien van een dempende, valremmende vloer. Daarnaast zijn er een spiegelwand, een muziekinstallatie en een wireless headset, waardoor de ruimte ook geschikt is voor danslessen. De Dojo/Danszaal met gebruik van de kleedkamervoorzieningen zijn beperkt beschikbaar voor verhuur. 

» Volledige beschrijving

afbeelding Dojo/danszaal

Vergader- en congresruimten

Topsportcentrum Rotterdam beschikt over twee grote, lichte vergaderruimten op de begane grond. Samengevoegd vormen die ook één prachtige congresruimte. Beide ruimten zijn voorzien van jaloezieën. Meetingroom Gold beslaat circa 89 m2; Meetingroom Silver circa 54 m2. Afhankelijk van de opstelling zijn de ruimten te huur voor 10 tot 100 personen..

» Volledige beschrijving

afbeelding Vergader- en congresruimten

Overige sportgerelateerde ruimten

Praktisch alle kleedkamers en douches van Topsportcentrum Rotterdam bevinden zich centraal op de eerste verdieping. Vanuit de beide breedtesporthallen en Topsporthal 2 zijn ze snel bereikbaar. Topsporthal 1 en Breedtesporthal 2 beschikken daarnaast ook over eigen kleedkamers en douches.

» Volledige beschrijving

afbeelding Overige sportgerelateerde ruimten

Horeca

Topsportcentrum Rotterdam beschikt over een aantal horecaruimten, die geschikt zijn voor verschillende doelen. De horeca-exploitatie is in handen van de Vermaat Groep. Dat staat voor kwaliteit en jarenlange ervaring met catering tijdens grote en kleine evenementen. Al uw horecawensen worden dus op maat ingevuld.

» Volledige beschrijving

afbeelding Horeca