Duurzaamheid

“Zij die winnen geven nooit op en zij die opgeven zullen nooit winnen…”

Vince Lombardi

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij Topsportcentrum Rotterdam hoog in het vaandel. We proberen bij Topsportcentrum Rotterdam niet alleen te werken aan een gezonde bedrijfsvoering, we integreren bewust met het milieu omgaan steeds meer in ons beleid. Hiermee zet Topsportcentrum Rotterdam dagelijks een stap in de richting van het bijdragen aan een beter milieu.

In de afgelopen jaren zijn er in Topsportcentrum Rotterdam een aantal maatregelen uitgevoerd in het kader van duurzaamheid:

Het nieuwbouwgedeelte van Topsportcentrum Rotterdam werd al verwarmd door restwarmte. Sinds augustus 2020 wordt ook het oudbouwgedeelte verwarmd middels restwarmte(vanuit de Rotterdamse havens). Hierdoor is Topsportcentrum Rotterdam nu gasloos geworden.

Licht

In samenwerking met Stadsontwikkeling, Sport & Cultuur en Signify (Philips) zijn de gasontladingslampen van Topsporthal 1 vervangen door duurzame ledverlichting. Deze lampen hebben ook een veel hogere lux waarde (lichtopbrengst) waardoor wij voldoen aan de wensen van de broadcasting partijen. De verwachting is dat door veranderende technieken er een hoger licht c.q. lux waarde wordt gevraagd. Topsportcentrum Rotterdam kan in Topsporthal 1 een lux waarde van boven de 2000 Lux leveren voor opnames.

In het gehele nieuwbouwgedeelte van het pand zijn alle 800 downlighters vervangen door led downlighters. In de Breedtesporthal 1 is de TL-verlichting vervangen door duurzame ledverlichting en er heeft reeds een volledige overgang plaatsgevonden van TL-verlichting in het gehele trappenhuis naar ledverlichting.

Daken

Tevens is in samenwerking met Stadsontwikkeling het dak van de oudbouw verduurzaamd. Er is een nieuwe isolatie laag toegevoegd en afgedekt met een warmtewerend membraam voor een betere isolatiewaarde.De volgende stap is nu het plaatsen van 950 zonnepanelen op het dak zodat een wij een groot gedeelte van onze elektriciteit zelf kunnen opwekken.

  • In de zomer van 2023 zijn de zonnepanelen geplaatst op het dak van de oudbouw.
  • De Topsporthal 2 volledig overzetten op duurzame ledverlichting.
  • MVO wordt ook doorgevoerd in het sociale domein. Zo werkt Topsportcentrum Rotterdam samen met de stichting Pameijer, waardoor we bij kunnen dragen aan inclusie.

In de toekomst willen we ons MVO-beleid blijven verbeteren.

Zo werken we met elkaar aan een gezonde en duurzame leefomgeving, voor nu én voor later

Verstuur bericht
010 497 1200

Topsportcentrum Rotterdam maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.